Monday, 28 May 2012

Dewan Seri Seroja

Assalaaaamualaikum..~!!

Sempena dengan cuti sekolah yang baru je mula, ramailah orang yang buat kenduri kahwin time ni. Kawan pejabat aku yang sorang ni pun, Faiz namanya, xketinggalan untuk buat majlis persandingan dia. Majlis diadakan semalam kat Dewan Seri Seroja, Putrajaya. Tahniah & Selamat Pengantin Baru der..~!! Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat (bukan sampai ke anak cucu je :p )..

Dewan Seri Seroja sebenarnya ada kisahnya dengan Mama Eta & aku. Kitorang bersanding kat sini gak masa majlis sebelah aku >1 tahun yang lepas. So kitorang kembali ke Dewan Seri Seroja kali ni, kiranya macam "sambil menyelam minum air" laa. Sambil menghadiri walimatul urus, kitorang pun menggamit nostalgia lama :p Hahaha. Ni 1st time kitorang datang balik ke Dewan Seri Seroja since kali terakhir, time bersanding bulan Februari 2011 dulu. Lama dah...

Dewan ni cantik. Xbesar sangat tapi x laa kecil pun. Boleh muat >300 tetamu pada satu masa. If xmuat gak, masih boleh susun meja kat luar dewan. Masih selesa. Lengkap dengan air cond. Toilet, surau, lif, semua pun ada. Boleh recommend pada sesiapa yang nak buat kenduri kahwin nanti.







  
Ok, berbalik kepada cerita kenduri kahwin ni semula. Actually, kitorang xsempat pun nak jumpa pengantin. Terpaksa gerak awal sebab nak uruskan proses tukar line fon kat KL. Bye Digi, Hye Maxis..! Yeehaw..~!!

Tapi seperkara yang best masa kat majlis ni, dapat jumpa kawan2 lama yang sememangnya dah sangat lama xjumpa. Jaja + Kak Etty + Zaid + Bean + Kamal dll. Diorang main muzik, menghiburkan tetamu. Memang best. Nama group diorang Kumpulan Muzik Gemalay Asli. Boleh search kat FB kalau ada sesape nak jemput diorang beraksi kat mana2 kenduri kahwin :)

Gemalay (L-R) Zaid, Jaja, Kamal, Etty, Bean, dll...

So tu je laa kisah aku, Mama Eta & Dewan Seri Seroja kali ni. Semoga korang terhibur :p

Sekian. Wassalam.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...