Monday, 30 September 2013

6th Check Up

Assalaaamualaikum..~!!

Kitorang ke hospital minggu lepas untuk check up kandungan Mama Eta kali ke-6. Mungkin ni check up yang paling mendebarkan kot setakat ni. Bukan apa-apa pun sebenarnya, cuma bimbang berat badan Mama Eta akan naik dengan sangat mendadak.

Last check up pada 5 minggu lepas, berat badan dia 53.5 kg. 2 minggu lepas masa kitorang walk in untuk check kandungan sebab Mama Eta jatuh, berat badan dia dah 60 kg. Naik 6.5 kg dalam masa 2 minggu je! Hakikatnya aku tak setuju dengan angka tu sebab kitorang pun timbang gak kat rumah. Mesti hospital tukar alat timbang baru ni. Haish.. Tapi ada ke doktor kisah? Naik tetap naik ye :p

Makin risau lagi bila fikir balik yang kitorang dah melantak makan banyak gila masa cuti kat Tioman 2 minggu lepas. Haha. Then Mama Eta lak duduk rumah je dalam tempoh MC selama 3 minggu ni. Huhu, semua pun menjurus ke arah kenaikan berat badan. If berat badan naik banyak sangat, risau kena buat MOGTT (ujian air gula).



Tapi syukur Alhamdulillah sebab berat badan dia kali ni 61 kg je. Urin ada keputihan sikit mungkin sebab kerap sangat buang air kecil semenjak 2 menjak ni. Baby dalam kandungan ok tapi posisi dia masih dalam keadaan songsang, sama macam masa doktor scan 3 minggu lepas. Doktor nasihat supaya banyakkan bercakap dengan baby supaya dia ubah posisi tu. If baby dah terlebih selesa dengan posisi tu dan tak nak berpusing lagi, kena operate nanti.

Doktor tanya soalan cepu emas, dah ada nama anak ke? Kitorang gelak je. Haha. Musyrif Z____ bin Mohd Zaidi :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...