Monday, 4 February 2013

Bercuti di Bandung

Assalaaaamualaikum..~!! 

Baru-baru ni kitorang 3 beranak bercuti kat Bandung, Indonesia selama 3 malam 3 hari. Flight kitorang berlepas dari LCCT pada jam 10.00 mlm, 28 Januari. Nak dapatkan tiket murah punya pasal, sanggup ambil flight malam :p Alhamdulillah flight tak delay. Penerbangan ambil masa 2 jam dan kitorang mendarat kat Husein Sastranegara Airport pada pukul 11.00 mlm waktu tempatan. 

Bye Kolumpo, Hye Bandung
Dari airport, kitorang naik taksi ke hotel yang jaraknya lebih kurang 20 minit. Tambang taksi airport kat sini macam dah diseragamkan iaitu Rp45k (RM14.40). Tapi pemandu taksi kitorang minta extra Rp5k (RM1.60) untuk bayaran upah penjaga parking airport. Ok fine.

Kitorang stay kat Banana Inn Hotel & Spa, Jalan Doktor Setiabudi. Antara faktor terpenting kenapa kitorang pilih hotel ni sebab keluasan saiz biliknya pada harga yang munasabah. Faktor ni penting supaya Ziqri ada ruang nak bermain dan berlari, takde laa rasa terkongkong je. Kalau korang nak buat reservation hotel kat Bandung ni, boleh check laman web www.kagum-hotel.com

Sebelum ke Bandung, kitorang juga dah booking supir. Biasanya caj untuk servis supir ni adalah Rp400k (RM128) sehari. Tapi korang bolehlah try nego lagi. Macam kitorang, dapat turunkan harga kepada Rp350k (RM112) sehari yang termasuk sewa kereta (Daihatsu Xenia), upah supir dan petrol kecuali bayaran parking. Ok la tu kan. Supir ni penting bagi kitorang sebab keselamatan akan lebih terjamin berbanding taksi dan Angkutan Kota. Selain tu, Mama Eta pun lebih senang dan selesa nak menyusukan Ziqri. 

Sim card Indonesia adalah barang wajib beli supaya aku boleh contact supir dari semasa ke semasa. Aku beli sim card Mentari pada harga Rp2k (64 sen) sahaja. Aku tak tau berapa nilai kredit yang ada dalam tu. Tapi cukuplah untuk aku SMS supir sebanyak 6 kali dan SMS emak kat Malaysia sebanyak 2 kali :) 

Pada hari pertama di Bandung, kitorang ke Pasar Baru untuk shopping blazer, kain ela, telekung dan t-shirt. Sangat berbaloi ye..! Selepas tu kitorang patah balik ke hotel sebab Ziqri dah menangis sebab mengantuk. 

Ziqri ngantuk, letih & tidur
Pada sebelah petang, kitorang lunch masakan Sunda kat Karamba yang terletak di Jalan Sultan Tirtayasa. Kemudian kitorang sambung misi shopping, bermula dengan outlet yang paling dekat iaitu Anakecil dan seterusnya ke Jalan Riau yang bersusun factory outlet macam Heritage, Terminal Tas, The Oasis dan Secret. Dalam perjalanan balik ke hotel, kitorang sempat lagi shopping kat Rumah Mode di Jalan Setiabudi. Memandangkan dah rasa teramat penat, kitorang pun tapau roti dan kek je untuk dinner. 

Esoknya kitorang ke Tangkuban Parahu, kira-kira 40 minit dari hotel. Bayaran naik ke puncak gunung tu untuk orang tempatan adalah Rp13k (RM4.16) manakala untuk warga asing Rp50k (RM16). Tiket masuk kenderaan lak Rp10k (RM3.20). Selepas tu kitorang plan nak petik buah strawberry tapi kecewa je sebab buahnya takde. 

Dalam perjalanan kitorang ke Kampung Daun untuk lunch, kitorang singgah kat Sapu Lidi di Jalan Sersan Bajuri untuk beli chocolate brownies yang SUPER DUPER SEDAP yang korang pun wajib beli. Menyesal beli 1 pax je..! 

Misi shopping diteruskan lagi lepas tu, kali ni bermula kat Bali Heaven di Jalan Pasirkaliki dan disambung kat factory outlet di Jalan Dago iaitu Grande, Jetset, Blossom dan House of Donatello. Oleh sebab hujan dah turun dengan lebatnya, kitorang pun balik hotel. Pada sebelah malamnya, kitorang keluar balik untuk dinner kat Sangkuriang Resto di Jalan Karang Sari dan menamatkan hari ni dengan shopping lagi kat Cihampelas Walk

Pada hari terakhir, kitorang terus check out selepas breakfast untuk menyelesaikan misi shopping. Dari Pasar Baru (again), kitorang ke Rumah Tas di Jalan Lembong, Bali Heaven (again), Kartika Sari di Jalan Kebon Jukut dan Jalan Dago (again). Kebanyakannya lokasi yang berulang sebab belum puas shopping. Haha. Hari ni kitorang lunch masakan Padang kat Mitra Sederhana Pasteur di Jalan Pelajar Pejuang. Sedap..! 

Hasil shopping kat Pasar Baru

Hasil shopping kat Anakecil, Jalan Riau dan Rumah Mode

Hasil shopping kat Bali Heaven dan Jalan Dago


Dalam jam 4.15 ptg, kitorang sampai kat Husein Sastranegara Airport untuk balik ke Malaysia. Nasib baik jumlah berat baggage tak extra. Oh jangan lupa untuk bayar airport tax Rp75k (RM24) seorang manakala infant adalah percuma. Flight kitorang berlepas ke Kolumpo pukul 6.30 ptg. 

Bye bye Bandung..! 

p/s: in shaa Allah aku akan cerita lebih detail setiap aktiviti kat Bandung dalam next entry.. 

89 comments:

  1. bestnya korang shopping kat bandung!! nanti dah free2 nak shopping jugaklah. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'meraikan' isteri yang tak dibenarkan untuk bertukar tempat kerja lagi. haha. korang pun pergilah sebelum umur anak 2 tahun :)

      Delete
    2. kenapa kalau dah 2 tahun ada kesukaran nk bershopping ek?

      Delete
    3. tiket flight infant murah :p

      Delete
    4. Salam satu Malaysia,

      Joom Cuti cuti Bandung tak payah risau mahal oullllllls. 

      Murahhhhhhhh...Murrrahhhhh sesangatttt sampayyy penggsannn.... oullsss

      promote pakej dari company Alifa Bandung Syariah Tour.

      ******** 4 Days 3 Night ********

      # 2 pax price = RM375 per person

      # 3 pax price = RM295 per person

      # 4 pax price = RM265 per person

      # 5 Pax Price = RM245 per person

      # 6 Pax price = RM230 per person

      # 7 Pax price = RM220 per person


      termasuk : 

      > transport full day, private tour included driver, fuel, tol, parking, driver meals

      > New car with 7 seater, full Aircon

      > Daily mineral water

      > makan pagi buffe sampai tekak

      > tour (as costumer request)

      > Hotel 3 star with 2 person inside

      > Airport Transfer

      > Tax and service


      Real 3 star Hotel choice option

      # Dafam hotel or Tebu hotel or meize hotel or the summit siliwangi hotel ( near at riau street factory outlet)

      # Fave braga (inside shoping mall at braga area) 

      # Pop hotel bandung (inside shopping mall *festival city link)

      # Kembang hotel or fave hotel cihampelas or vio hotel cihampelas (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall)

      # zodiak hotel bandung (walking distance to pasar baru)

      # atlantic city hotel or citra dream hotel or hyperinn hotel (area pasirkaliki dekat dengan airport)

      # naripan hotel or dbest hotel bandung (dekat pasar baru and ada swimming pool)

      # dpalma hotel or malaka hotel bandung (dekat toko tiga and trans studio bandung)

      Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

      InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami adalah company syariah.

      Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.

      Tempahan by

      whatsapp :

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      email :
      ahmadalifabandungtour@gmail.com


      Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan tuan /puan untuk bercuti ke bandung.

      Terima kasih.
      Wassalam.wrwb.

      Delete
    5. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!! 2016 PAKEJ HOTEL & TRANSPORT. Sudah bermulai!

      JOM TEMPAH LAJU2
      SESANGAT MURAAAAAAH
      6 orang dikira 230rm/pax sahaja

      included
      hotel sebilik 2 person (hotel kat town,free wifi,area pasar baru,senang pi mana sahaja)
      buffet breakfast
      transport lawatan (petrol,toll,parking,pemandu)

      excluded
      lunch & dinner
      tiket lawatan & flight

      kenapa ANDA harus harus memBELI dengan saya???
      ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
      ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
      ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
      ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
      ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


      TEMPAHAN
      MAS FATURRAHMAN
      WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22

      email & fb
      omegajayatour@gmail.com

      Delete
    6. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
      Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

      JOM TEMPAH LAJU2
      SESANGAT MURAAAAAAH
      Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

      ● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

      ● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day

      ● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day

      ● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

      Kereta included :
      ☆ Driver / Supir
      ☆ Fuel / Petrol / Minyak
      ☆ Tol / Highway ticket
      ☆ Parking charge
      ☆ Daily mineral water

      ■■ Bus charter
      • 31 Seater New jet bus
      • 47 Seater New jet bus
      • 59 Seater New jet bus

      Jom..arrange your Bandung holiday

      kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

      ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
      ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
      ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
      ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
      ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


      TEMPAHAN
      MAS FATURRAHMAN
      WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22

      email & fb
      omegajayatour@gmail.com

      tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

      Delete
  2. so cuba ko summarizekan belanjawan untuk ke Bandung?mwahahA

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 aku ada gak plan nak buat mcm tu tapi xjadi sbb nanti mungkin disalahtafsir riak, poyo etc. hehe. padahal beli barang murah2 je except blazer ni.

      Delete
    2. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

      Kami Alifa Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

      Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

      Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

      Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

      Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

      Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


      Rate sewa Kereta per Day :
      # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
      Rate: IDR 380.000 or RM 115 


      # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
      Rate: IDR 550.000 or RM 160 


      # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
      Rate: IDR 650.000 or RM 185 


      # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
      Rate: IDR 850.000 or RM 245 



      * Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

      * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

      Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keramah,ramah & berbudi bahasa.

      Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

      InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

      Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


      facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

      LINE and Wechat and whatapps : 


      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131


      Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan puan untuk bercuti ke bandung.

      Terima kasih.
      Wassalam.wrwb.

      Delete
  3. Assalamu'alaikum. Salam tuk yang punya blog ini. Tuk yang mau bercuti ke bandung atau melancong ke bandung bisa coba hubungi travel agency MalaysiaBandung.com, harganya murah dan pemandunya ramah pula. Tolong untuk ditampilkan ya kakak

    ReplyDelete
  4. salam..kak ade no supir tuh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitorang contact by email je. dudifamilystrans@yahoo.com

      Delete
    2. Please find me at the web : http://www.abertarental.com
      We provide car rental and guide at Bandung City Tour

      Delete
  5. salam...

    sy nak travel ke bandung june ni 11-14 june, tgh cari supir, sbb flight sy tgh malam sampai sna.. so hopefully dpt supir boleh amik di airport-hotel-airport..dgn jalan2 sekali. harap2 dpt info ckit drp awk...boleh emel ke sy di shikinsatar@yahoo.com

    thanx ya! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shikin,

      Alang-alang dah sampai malam, baik naik teksi je. Tambang tak semahal KL. Lagipun rugi ambil supir awal-awal sebab servis dikira ikut jam mulai trip yang pertama.

      Biasanya harga standard supir adalah Rp400k sehari untuk jalan-jalan sekitar Bandung shj. Cubalah dapatkan beberapa supir dengan harga tu dan cubalah nego kepada Rp350k. InsyaAllah ada rezeki, dapatlah :)

      Delete
  6. FYI NEED SUPIR IN BANDUNG?

    RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
    1 CAR FOR 6-7 PEOPLE

    PAKET MURAH A DALAM KOTA : RP 450.000 / 136 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    KAMI PUNYA GUIDE YANG BISA MENEMANI ANDA UNTUK MENAWAR DI PASAR BARU :) SUPAYA TIDAK KENA TIPU HEHE...

    PAKET MURAH B LEMBANG AREA : RP 500.000 / 167 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH C CIWIDEY : RP 600.000 / 182 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH D GARUT : RP 700.000 / 213 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH E JAKARTA - BANDUNG : RP 750.000 / 228 RM / USD 75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
      whatsapp : +62 8213 97 313 88
      LINE : +62 8213 97 313 88
      ym : adriani_ku@yahoo.com
      email : adrianiku@gmail.com
      web :http://sopirdibandung.blogspot.com
      PIN BB : 28914414 / aul
      facebook : adriani_ku@yahoo.com
      twitter : @supirbandung
      cp : aulia

      Delete
  7. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  8. Mine Home Hotel cihampelas

    Promo .. Promo .. Promo ..
    Jummm .. Holiday...

    Start From USD : 27 / Night
    IDR : 250.000 / Malam
    MYR : 80/ Malam
    Facilities :
    -Ac Split
    -Free Hot spot
    -Breakfast
    -Hot & Cold water
    -Tv cable
    -Parking Area
    -Cafe

    Terima kasih

    Operasional Manager
    Chepy suryana

    Alamat : jalan bapa husen dalam no 10 cihampelas - bandung
    Phone : + 622 2039130 / +6281322511883
    Email : hotelminehome@yahoo.com
    Web : www.chepycar.com
    Blog : http://minehomecihampelas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. •Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. Iwan ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan (Company Name : Setiawantrans Group)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Harga kereta Avanza @ Apv Suzuki : Bandung City Tour Utk Bandung = Rp425 ribu/perday (8 pagi - 9 mlm @ 10 mlm)

    No. H/P(call,sms, whatsapp): +6281221401090 ;

    Email: setiawantransport@gmail.com ;

    No Office: +622261699456 (call only) ;

    Facebook add : setiawantrans@gmail.com

    ReplyDelete
  10. tony transport bandungSeptember 26, 2013 at 12:28 AM
    Assalamulaiku Wr, Wb, Tuan / Puan

    Bandung Jakarta Sewa Kereta, Drop Off Airport Bandung, Drop Off Airport Jakarta
    Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam
    Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

    Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

    Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

    KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

    Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

    Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.

    Pemandu Bandung Sedia Perjalanan dengan Anda. Pemandu Bandung berpusat di Bandung. Pemandu bersedia untuk menerima banyak pesanan. Mereka boleh menyediakan banyak jenis kereta. Dari minivan kecil sederhana sehingga bas besar. Harga kereta boleh dipratonton dalam harga kereta lengkap. Harga termasuk kereta, pemandu , petrol, letak kereta dan tol. Kebanyakan pemandu Bandung tahu sedikit bahasa Inggeris. Mungkin anda memerlukan panduan berbahasa Inggeris juga. Pemandu Bandung boleh menyediakan keperluan anda semasa perjalanan. Malah bagi pakej makan. Dengan Pemandu Bandung anda membayar harga hanya untuk menyewa kereta , perkhidmatan pemandu dan petrol dalam satu harga. Anda juga boleh hanya membayar kereta dan pemandu tanpa petrol jika anda want.Anything yang tidak disebut di sini boleh dibincangkan dengan lebih lanjut melalui e-mel jika anda memerlukan destinasi yang berbeza. pemandu berbahasa Inggeris yang tahu Bandung juga
    Anda boleh berbincang tentang di mana untuk pergi dan mencari hotel yang anda suka apabila tiba di Bandung. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami espescially jika anda kali pertama di Bandung.

    Harga murah untuk mengupah pemandu di Bandung adalah 450,000 WPI. Ia adalah untuk Bandung bandar pelancongan. Harga termasuk pemandu, petrol, tol, kenderaan , makanan pemandu dan lain-lain Anda membayar terus kepada pemandu apabila anda sedang duduk dalam kereta. Ini bermakna pembayaran pada hari pertama lawatan. Anda juga boleh membayar di akhir lawatan . Kadang-kadang pada akhir hari.

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.


    CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
    HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
    telefon office : +62 8888 9177 00
    WhatsApp : 0858 6137 8328
    pin blackberry : 30d1 82f0
    email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    ReplyDelete
  11. FYI MEMBUTUHKAN DRIVER DI

    BANDUNG? RENTAL MOBIL DI BANDUNG NEW AVANZA 2013 1 CAR FOR 2-7 ORANG BAWAH KOTA DAN TEMPAT BELANJA: RP 425.000 / 129 RM / USD 42,5 TERMASUK: > 12 JAM CAR PENGGUNAAN (TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER > PLUS BBM / BENSIN > PICK UP & RETURN TRANSFER DARI HOTEL ATAU BANDARA (SAME DAY TOUR) > PLUS PAJAK PARKIR > BAWAH TOWN (PASAR BARU, FACTORY OUTLET, DAGO STREET + RIAU STREET) > EXC

    LEMBANG AREA: RP 525.000 / 160 RM / USD 52,5 TERMASUK: > 12 JAM CAR PENGGUNAAN (TOYOTA Avanza) > PLUS TIP DRIVER > PLUS BBM / BENSIN > PICK UP & RETURN TRANSFER DARI HOTEL ATAU BANDARA (SAME DAY TOUR) >
    > PLUS PAJAK PARKIR > BAWAH TOWN + LEMBANG AREA (FLOATING MARKET, SARI ATER, Tangkuban Perahu) > EKSKLUSIF ENTRANCE FEE + MAKANAN

    Ciwidey AREA: RP 625.000 / 190 RM / USD 62,5 TERMASUK: > 24 JAM CAR PENGGUNAAN (TOYOTA Avanza) > PLUS TIP DRIVER > PLUS BBM / BENSIN > PICK UP & RETURN TRANSFER DARI HOTEL ATAU BANDARA (SAME DAY TOUR)
    > PLUS PAJAK PARKIR > PAJAK PLUS TOL / HIGHWAY > BAWAH TOWN + Ciwidey (Kebun STRAWBERRY, KAWAH PUTIH) > EKSKLUSIF ENTRANCE FEE + MAKANAN

    GARUT AREA: RP 775.000 / 235 RM / USD 77,5 TERMASUK: > 24 JAM CAR PENGGUNAAN (TOYOTA Avanza) > PLUS TIP DRIVER > PLUS BBM / MINYAK > PICK UP & RETURN TRANSFER DARI HOTEL ATAU BANDARA (SAME DAY TOUR) > PL
    > PLUS PAJAK PARKIR > PAJAK PLUS TOL / HIGHWAY > BAWAH TOWN + GARUT (Kampung Sampireun, ASEP STROBERI) > EKSKLUSIF ENTRANCE FEE + MAKANAN
    DROP OFF JAKARTA - BANDUNG: RP 775.000 / 235 RM / USD 77,5 TERMASUK: > 24 JAM CAR PENGGUNAAN (TOYOTA Avanza) > PLUS TIP DRIVER > PLUS BBM / MINYAK > PICK UP & RETURN TRANSFER DARI HOTEL ATAU AIRPORT (SAMA DAY TOUR)
    > PLUS PAJAK PARKIR > PAJAK PLUS TOL / HIGHWAY > EKSKLUSIF ENTRANCE FEE + MAKANAN

    HOMESTAY + ONE DAY BANDUNG CITY TOUR: RP 900.000 / 273 RM / USD 90 TERMASUK: > STAY 2D1N di PESONA BALI RESIDENCE UNTUK 4 ORANG DEWASA DAN 2 KID DALAM 5 TAHUN, 2 BEDROOM, BEDROOM SETIAP IS QUEEN BED)
    > SARAPAN UNTUK 4 PAX > 12 JAM CAR PENGGUNAAN (TOYOTA Avanza) > PLUS TIP DRIVER > PLUS BBM / BENSIN > PICK UP & RETURN TRANSFER DARI HOTEL ATAU BANDUNG AIRPORT (SAME DAY TOUR)
    > PLUS PAJAK PARKIR > BAWAH TOWN (PASAR BARU, FACTORY OUTLET, DAGO STREET + RIAU STREET) > EKSKLUSIF ENTRANCE FEE + MAKANAN

    KAMI ADA PULA MOBIL LAINNYA FOR 7 PAX, 10 PAX, 11 PAX, 14 PAX, 17 PAX, 29 PAX, 35 PAX, 45 PAX, 47 PAX, 55 PAX

    CALL OR TEXT : +62 82127771086
    whatsapp : +62 82127771086
    LINE : +62 82127771086
    ym : hendiapenk@yahoo.com
    email : hendiapenk@gmail.com
    web :http://sopirdibandung.blogspot.com
    PIN BB : 2843E84A
    facebook : hendi.apenk@yahooo.com
    twitter : @supirbandung
    cp : hendi

    ReplyDelete
  12. " DIDOT RENTAL "
    MOBIL BANDUNG - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto ) +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    Whatsapp :
    +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    andri.hardiansyah@gmail.com
    astri.ryunita@gmail.com

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthsin ( IDR 100 rb )

    ( Avanza, APV, Inova, H-1, Pajero, ELF )

    Day One Tour Bandung
    1. Jemput at Husein Sastranegara Airport

    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at toko tiga
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera

    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete
  13. Smekom...abg nak tanya ni...ade nombor telefon supir abang mase dekat bandung tak?sebab sy akan kebandung pd 17januari 2014...sy hrp abg dapt membantu...sekurang2nya abg tahu dan kenal pd supir tu...mintak tolong abg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ingat no fon dia. Boleh emel dudifamilystrans@yahoo.com

      Delete
    2. bang nasri masih bperlu mobil ga
      +6281221988186 ( Andri )
      whatsapp

      Delete
  14. " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto ) +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    andri.hardiansyah@gmail.com
    astri.ryunita@gmail.com

    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )


    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera

    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete
  15. abang nasri masih perlu bantu cari supir + car

    ReplyDelete
  16. kak jika butuh kereta sewa kat medan bisa hubungi
    http://medanstarrentacar.com/
    call/wa : +62852-9700-0264

    drivernya bagoss..

    ReplyDelete
  17. PROMO PACKAGE JANUARI 2014 - APRIL 2014 :

    1.CITY TOUR BANDUNG IDR 425,000.00 + SNACK BUCKET @IDR 30,000.00
    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung

    2.NORTH BANDUNG TOUR / LEMBANG AREA IDR 500,000.00 + SNACK BUCKET
    @IDR 30,000.00 + FREE VISIT TO RUMAH BUNGA RIZAL / CACTUS GARDEN
    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung

    3.SOUTH BANDUNG TOUR / CIWIDEY AREA IDR 550,000 + SNACK BUCKET @30,000.00
    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung
    *** rumah rizal garden tour ( anggrek garden, succulent, ornamental plants, etc )

    4.Homestay IDR 525,000.00 Capacity for 5-10 pax w/complete facilities + Breakfast + Snack @IDR 30,000.00

    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung
    ***breakfast variety ( chicken porride/curry rice/bread )

    MORE INFO :

    whatsapp/ text +6281235111103 ( astri )

    ReplyDelete
  18. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete
  19. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete
  20. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete
  21. Salam Kenal ..KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH ).<enawarkan Perkhidmatan Sewa Kereta Murah bandar Bandung

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )

    ReplyDelete
  22. Jelang liburan sekolah Mei - Juni 2014...............

    MINE HOME HOTEL HANYA Rp. 100.000,- *

    Jangan lewatkan Promo Mine Home Hotel Bandung.

    Dengan lokasi yang sangat strategis di tengah kota Bandung,
    Dengan jarak ke Stasiun Bandung 20 Meter, Food Court terbesar 500 meter, Kartika Sari 200meter, Pasar Baru 2 Km dan masih banyak keunggulan lainnya.

    Area parkir yang luat dan akses jalan yang baik

    menyediakan kamar berkualitas Bintang 3, kenyamanan dan keramahan Staff.

    Hubungi Gede - 087822961614 - whatsapp (XL) atau 081320617781 (simpati)

    Untuk bookingan awal (early Bird) bulan Mei 2014 kami berikan special discount................

    ReplyDelete
  23. ASSALAMUALAIKUM WR WB
    TUAN / PUAN FYI

    1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX
    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / 115RM
    INCLUDE:

    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG
    AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET LAWATAN TEMPAT PELANCONGAN
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET + TRANS STUDIO THEMES PARK + SAUNG ANGKLUNG UDJO +TOKO TIGA + RUMAH MODE)


    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA - TANGKUBAN PERAHU TOUR : RP 425.000 / 125RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG
    AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI
    ATER, TANGKUBAN PERAHU, TEA PARK, STRAWBERRY FARM)
    > TIDAK TERMASUK TIKET LAWATAN TEMPAT PELANCONGAN

    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 450.000 / 135 RM
    INCLUDE:
    > 12HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG
    AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH
    PUTIH , JALAN CIBADUYUT,FACTORY OUTLET BANDUNG)




    PAKET MURAH "4" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 230RM
    INCLUDE:
    > 16 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    NEED HOTEL BUJET DENGAN HARGA BERPATUTAN?
    raffleshome hotel, mine home hotel, amirah hotel, ardelia hotel, hyperinn hotel, patradisa hotel, asoka hotel, emia hotel etc : RATE 90rm/room/day all included free buffet breakfast and rate includedbtax and services

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX , 17 PAX , 22 PAX,27 PAX, 33, 44 PAX, 59 PAX.

    CALL OR TEXT : MOHD RAFHI
    whatsapp : +62 8788 0444 031

    ReplyDelete
  24. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm perpax for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    ~saya pon sedia sewa kereta dan driver rate 125rm/day /kereta (included driver, kereta 14hour,petrol,parking,toll,& driver meal)~

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms :
    +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email :
    Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  25. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
    Email: tourbandung@yahoo.com
    Website: www.chepycar.com
    Whatsapp: +6283821529157
    Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung.

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum

    www.telekungrozalia.com

    Industri pembuat telekung cantik dan sedap dipakai.

    Terima tempahan dari berbagai materials.

    Kami siap untuk berbisnes dengan tuan dan puan di malaysia, karena telekung produksi kami sangan nyaman dan selesa dipakai juga design dan kuality sulam dan jahitan ok.

    Terima kasih

    ReplyDelete
  27. Pre order bagelen @ brownies kartika sari dan amanda fresh from bandung.
    Whatsapp ina 0192633431

    ReplyDelete
  28. sallam akak / abang :)
    info nya bagus sangat....mohon tengok sekejap info lain nya di pages kami,ada review tentang tempat menarik lain nya serta tips keselesaan bercuti murah kat bandar bandung

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

    Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
    (Company Name : diekha tour)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam

    Suzuki APV ( 7seat )
    Toyota Avanza ( 6seat )
    Toyota Innova ( 7seat )
    KIA Pregio ( 10seat )
    Isuzu Elf ( 11-15 seat )
    Isuzu Elf Long ( 16 seat )

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



    Email: diekha38@gmail.com;
    phone +whats app: +6281 320 627 412
    Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

    ReplyDelete
  30. Dj holiday Bandung
    WhatsApp/wechat +6281321703409

    ReplyDelete
  31. Salam, Jom pegi bandung 235rm per person for 4day 3 night (included hotel and transport)

    Tentative Program Day1
    *Tiba diBandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga (Branded Jeans)
    *depasion factory outlet kain potong
    *Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *rumah kain sulam taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street,the secret, heritage,oases, etc

    Day4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda) *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *rate is not included entrance fee
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax~235rm per person kalau 4 pax~275rm per person kalau 2pax~395rm per person
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung
    *for fast response whatapps +62 858 6137 8328 (Mohd Tony MBTS Holiday)
    Mbtsholiday.890m.com
    facebook fanpage : MBTS Mutiara Bandung Tour & Transport Solution

    ReplyDelete
  32. Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau
    E-MEL: ayunk.hayukka@gmail.com
    FB: ayunk hayukka (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete
  33. bagi tuan puan yang nak melancong kat padang/bukittinggi, meadan, aceh , bandung, dan bali. Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayan anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
    contact person : firman
    Whats app : +62 82390 797959
    email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
    blogger : 7linesholiday.blogspot.com
    insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

    ReplyDelete
  34. bromo tour, bromo tour package, bromo tour from surabaya, bromo tour price, bromo tour murah, bromo tour review, bromo tour dari surabaya, bromo tour tripadvisor, bromo tour malang, bromo tour paket, bromo tour travel http://javatravelline.com/



    PAKEJ PELANCONGAN BROMO

    Surabaya - Bromo - Malang / Batu - Surabaya via Tanggulangin

    HARI 1 :

    Ketibaan di Lapangan Terbang Surabaya. Bertemu & di sambut oleh Pilot pelancong kami, teruskan ke Bomo (Kampung Cemorolawang / Tosari)



    HARI 2 :

    Pada pukul 3.30 pagi, memulakan perjalanan ke Gunung Bromo, untuk menyaksikan matahari terbit dari tepi kawah. Merentasi lautan pasir dan mendaki 245 tangga. Kembali ke hotel untuk sarapan pagi dan berkemas semula. Seterusnya ke Batu, dalam perjalanan, melawat Taman Safari Indonesia untuk melihat koleksi haiwan-haiwan dari benua lain.



    HARI 3 :

    Sarapan pagi di hotel , teruskan lawatan ke bandar yang meliputi perladangan epal , air terjun Cuban Rondo, Seramik Dinoyo. Kemudian bergerak semula ke Surabaya dengan di mulai Tanggulangin untuk melihat Industri Rumah Kulit dan ke Sidoarjo untuk mendapatkan Keropok Udang + Embroidery.



    HARI 4 :

    Sarapan pagi di hotel, bertolak ke airport untuk berlepas







    Mrs EVI



    +6281 233 917 870



    info@javatravelline.com



    www.javatravelline.com









    mount bromo tour, mt bromo tour, bromo ijen tour, mount bromo tours, bromo tours, mt bromo tours, tour to bromo, bromo mount, mount bromo package, mount bromo facts, mount bromo trekking, mount bromo pictures, mount bromo eruption, mount bromo in indonesia, mount bromo photos, mount bromo news, mount bromo national park, mount bromo lonely planet, bromo hotel, mount bromo hotel, bromo cottage hotel, mt bromo hotel, grand bromo hotel rates, hotel lava view lodge bromo, cafe lava hotel bromo, bromo mountain, mountain bromo, bromo mountain indonesia, bromo mountain tourism, what is highest mountain, in at the mountain, bromo volcano, mt bromo volcano, volcano bromo, bromo volcano indonesia, mount bromo volcano, mount bromo travel, bromo travel, bromo travel guide, travel bromo, travel to bromo, bromo indonesia, travel, volcano at indonesia, live volcano in indonesia, the volcano in indonesia, volcano mount, mount volcano, volcano article, this is a volcano, lava view lodge bromo, bromo cottages, bromo tengger semeru national park, bromo trip, bromo eruption, bromos, bromo mt, mt bromo eruption, bromo national park, lava lodge bromo, sea of sand bromo, visit bromo, mt bromo facts, bromo drink, how to go to bromo, from surabaya to bromo, bromo seltzer, bromo selzer, bromo, highest mt

    ReplyDelete
  35. Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    #Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 1
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    ReplyDelete
  36. Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    #Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 1
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    ReplyDelete
  37. Dj bandung Holiday
    Transport for city tour Bandung & Jakarta,dengan harga yang berpatutan.
    Call/whatsapp ke +6281321703409

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

    Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung Indonesia

    Pakage untuk 6 orang keatas

    Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
    RM180 / seorang

    1 day : Bandung City Tour (Shooping)
    2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping

    Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
    RM220 / seorang

    1 day : Bandung City Tour (Shoping)
    2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping)
    4 day : Bandung City Tour (Shooping)
    ** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

    Program Free & Easy
    Kunjungi web kami
    Www.tourmalaysiabandung.com
    Www.baladewatour.com
    W.a. +6282216910022
    +6281251200062
    Lider Agus Priyo Utomo

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

    Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung Indonesia

    Pakage untuk 6 orang keatas

    Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
    RM180 / seorang

    1 day : Bandung City Tour (Shooping)
    2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping

    Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
    RM220 / seorang

    1 day : Bandung City Tour (Shoping)
    2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping)
    4 day : Bandung City Tour (Shooping)
    ** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

    Program Free & Easy
    Kunjungi web kami
    Www.tourmalaysiabandung.com
    Www.baladewatour.com
    W.a. +6282216910022
    +6281251200062
    Lider Agus Priyo Utomo

    ReplyDelete
  40. Dj Bandung Holiday
    April Ceria Promo transport for city tour Bandung Avanza IDR400K..Inova IDR450K
    For information call/whatsapp+6281321703409
    Email/facebook:mr_dadan2009@yahoo.com
    Kesempatan terbatas..jom booking sebelum kehabisan..

    ReplyDelete

  41. Assalamualaikum Wr Wb. Tuan / Puan. Abang/ Akak

    Minta maaf apabila mengganggu blog anda

    kami dari Mekar Wangi Bandoeng Tour Syariah menyediakan pilihan dan harga terbaik untuk keselamatan familly anda semasa bercuti kat Bandung or Jakarta

    Sebuah syarikat muslim kat Bandung dan Jakarta yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati. Driver & tour guide profesional kami inshaAlloh akan selalu bawa anda ke semua tempat menarik kat Bandung, Bogor and Jakarta.

    special offer at 2015 jomm tempah murah jer *Include: minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta

    Rate per Kereta per Day

    Suzuki APV / toyota avanza rate nye 400.000rupiah / RM 115 ---6seat

    Toyota Innova / Kia Pregio rate nye 550.000rupiah / RM 160 ---8seat

    Coaster Isuzu Elf rate nye 650.000rupiah / RM 185 ---12seat

    Coaster Isuzu Elf Long rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---17seat

    Toyota Hiace commuter rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---12seat

    *company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture plight and tempahan kereta by whatapps or email

    WhatsApp +62 877 1519 6061 (mas Bimo)
    email mekarwangibandungtour@gmail.com
    facebook page mekarwangi bandoeng tour

    king regards,
    Bimo
    mekar wangi bandung syariah tour

    ReplyDelete

  42. Salam akak and abang

    Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

    sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

    (rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

    Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

    contoh butiran perjalanan

    firstday (shopping day)
    >Bandung airport or train station Bandung banda
    >Pasar Baru membeli belah
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago

    seconday (explore north bandung)
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >sariater Hot Spring
    >kampung daun restaurant / dusun bambu
    >wisata naik kuda
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    thirdday (explore north bandung)
    >kawah putih crater
    >trans studio indoor themes park
    >rengganis crater
    >situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    >rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    >cibaduyut-shoes and jacket leather original


    lastday (sayonara Bandung)
    >check out hotel
    >memberli oleh2 bandung
    >Airport transfer

    Term and condition
    *rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
    *rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
    >rate 6 pax~229rm per person
    >rate 4 pax~269rm per person
    >rate 2pax~389rm per person
    >semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

    >tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
    email alifabandungtour@gmail.com

    trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

    ReplyDelete
  43. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  44. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  45. Www.gieholiday.com

    Solusi agency bandung

    ReplyDelete
  46. Www.gieholiday.com

    Solusi agency bandung

    ReplyDelete
  47. Salam

    MBTS Holidays adalah legal company kat bandung menyediakan transport services and pakej holidays akak and abang kat bandung or jakarta Indonesia.

    Jom pegi bandung 175rm per person for 3day 2 night (included hotel and transport)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba diBandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga (Branded Jeans)
    *depasion factory outlet kain potong
    *Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *rumah kain sulam taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    * Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)
    *factory outlet area riau street,the secret, heritage,oases, etc

    Day3
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer


    Term and condition

    *included transportation for 3day2night type kereta 6seater all included

    *included 3 room deluxe ~king bed size or twin hotel 3star also include free buffet breakfast

    *rate is not included entrance fee per kereta dan entrance fee per person

    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa

    *Rate 6 pax~175rm per person

    *not included lunch and dinner

    *not included ticket flight and airport tax

    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung


    Best regards,
    Mohd Tony
    Whatapp : +62 858 6137 8328 (fast responses)
    Email : tonytransportbandung@gmail.com
    Website :Mbtsholiday.890m.com

    facebook fanpage : MBTS Mutiara Bandung Tour & Transport Solution

    ReplyDelete
  48. Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    ReplyDelete
  49. Greetings Sir / Madam I hope all is always given his health and given sustenance (ameen). Here we will offer all the cars for (Bandung / Jakarta City Tour). For anyone Sir / Madam existing plans for vacation in Bandung / Jakarta and need a car to transport during the Bandung / Jakarta okay PM or WhatsApp only:
    Call: +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp: +6282214441280
    +6282216270779
    Email: Dhanibandung@yahoo.com
    Our guaranteed for a very decent price and the best service / service 5 ***** Star (Insha Allah).
    Sorry Sir / Madam, if there is an inscription that less pleasing in the Promotion we offer..

    Nb: The more expensive ones also much cheaper there, but we assure you the best stay Dhani Bandung (Insha Allah) way street in Bandung is very cheap, Thank you very much..

    ReplyDelete
  50. Greetings Sir / Madam I hope all is always given his health and given sustenance (ameen). Here we will offer all the cars for (Bandung / Jakarta City Tour). For anyone Sir / Madam existing plans for vacation in Bandung / Jakarta and need a car to transport during the Bandung / Jakarta okay PM or WhatsApp only:
    Call: +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp: +6282214441280
    +6282216270779
    Email: Dhanibandung@yahoo.com
    Our guaranteed for a very decent price and the best service / service 5 ***** Star (Insha Allah).
    Sorry Sir / Madam, if there is an inscription that less pleasing in the Promotion we offer..

    Nb: The more expensive ones also much cheaper there, but we assure you the best stay Dhani Bandung (Insha Allah) way street in Bandung is very cheap, Thank you very much..

    ReplyDelete
  51. Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    ReplyDelete
  52. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717

    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  53. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717

    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335

    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

    ReplyDelete
  54. Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat
    ( http://ww.dhanitourbandung.blogspot.com )
    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    ReplyDelete
  55. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  56. Salam ...
    Sila Diperkenalkan, promo
    Pakej cuti baru kami, bagi yang suka pengalaman baru perjalanan, anda boleh memilih bandung, jakarta atau bali untuk destinasi anda .. !!


    Harga pakej
    bermula dari RM196 .. !!

    Kami menyediakan banyak pilihan untuk perjalanan anda, semua dalam pakej 4H3M, 3H2M, 1h berjalan-jalan , pelancongan bandung-jakarta, sewa kereta, pakej honey moon, pakej shoping, Pakej Golf, atau anda boleh memilih jadual yang anda mahu dan banyak lagi ..

    Ini salah satu kegemaran pakej berdasarkan pilihan pelanggan ialah:

    -4 HARI 3 MALAM package-
    # 6 orang RM315 / orang
    # 4 orang RM375 / orang
    # 2 orang RM499 / orang
    Butiran pakej adalah:

    Tebu HOTEL ***
    ~ New Hotel di pusat bandar di Bandung,
    ~ Hanya 200 meter dari Jalan terkenal di Bandung, ~ Ramai Factory Outlet sekitar kawasan ini.

    KERETA TERBARU
    ~ Toyota Avanza
    ~ Suzuki APV
    ~Suzuki luxio
    ~ Toyota kijang Inova
    ~ Van 10 seat dan 15 seat
    ~ Mikro bas 30 seat
    ~ Big Bas 45 seat

    Untuk maklumat lanjut mengenai pakej-pakej lain boleh melawat www.trans459bandung.com
    Atau e-mel di:
    trans459bandung@gmail.com
    Whatsapp:
    +62 8112200180

    "best partener for your epic journey"

    Regards,
    trans459bandung

    ReplyDelete
  57. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  58. Salam 1 Malaysia,


    Kami alifa bandung syariah tour sedia pakej jimat transport kat bandung...

    Rate per car daily TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    PAKEJ MURAH PROMO "1" murah jer rate daily mulai 105rm jer

    >12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA (FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX , 17 PAX , OR BUS WITH SPECIAL PRICE

    CALL OR TEXT OR WHATAPPS :
    +62 852 9446 6131

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com



    facebook : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131

    ReplyDelete
  59. Jom...jom...
    Cuti cuti Bandung with family
    And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
    ▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

    ▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

    ▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

    ▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 3 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice 🏀🏣🏒
    ▪ Tebu hotel ( riau street )
    ▪ Fave braga (inside shoping mall)
    ▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
    ▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
    ▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

    More detail you can contact us
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +62823 1522 3335
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  60. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185


    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245



    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)


    Semoga inform yg saya berikan dapat
    memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

      Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

      JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

      Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

      ●7 seater 350K Rupiah

      ●8 seater innova 450K Rupiah

      ●9 seater pregio 500K Rupiah

      ●11 - 14 seater 600K Rupiah

      ●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

      ● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

      Rate daily sewa Kereta included :
      ☆ Driver as a vip guide
      ☆ Fuel / Petrol / Minyak
      ☆ Tol / Highway ticket
      ☆ Parking charge
      ☆ 8am to 10pm tour
      ☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

      ■■ Bus charter
      • 31 Seater New jet bus
      • 47 Seater New jet bus
      • 59 Seater New jet bus


      kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

      ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
      ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
      ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
      ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
      ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


      TEMPAHAN
      MAS FATURRAHMAN
      WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

      +62 8956 0220 4291
      +62 8956 0220 4291
      +62 8956 0220 4291

      email & fb
      omegajayatour@gmail.com

      tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

      Delete
  61. Assalamu'alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan. IRDI TOUR BANDUNG mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan ke kota kami di Bandung. Seiring dengan kesihatan yang baik dan kesejahteraan semoga selalu dimurahkan rezeki nya. Aamiin. IRDI TOUR BANDUNG hanya sekadar ingin memberi maklumat untuk mempromosikan perkhidmatan yang disediakan oleh di IRDI TOUR BANDUNG, untuk pelancong yang berminat untuk bercuti di kota kesayangan iaitu bandung. IRDI TOUR BANDUNG, menyediakan perkhidmatan supir Dan kenderaan sepanjang bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk maklumat yang lengkap, Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari Blog :
    htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com.
    Jom jom ke bandung bersama IRDI, Dijamin murah dan puas hati
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi.
    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik.
    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    Whatsapp: +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : Irdi Wati
    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi, jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi.
    Mohon Maaf kalau ada jika ada tersalah kata dan terkasar bahasa dari Irdi Tour Bandung.
    Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  62. Assalamu'alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan. IRDI TOUR BANDUNG mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan ke kota kami di Bandung. Seiring dengan kesihatan yang baik dan kesejahteraan semoga selalu dimurahkan rezeki nya. Aamiin. IRDI TOUR BANDUNG hanya sekadar ingin memberi maklumat untuk mempromosikan perkhidmatan yang disediakan oleh di IRDI TOUR BANDUNG, untuk pelancong yang berminat untuk bercuti di kota kesayangan iaitu bandung. IRDI TOUR BANDUNG, menyediakan perkhidmatan supir Dan kenderaan sepanjang bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk maklumat yang lengkap, Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari Blog :
    htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com.
    Jom jom ke bandung bersama IRDI, Dijamin murah dan puas hati
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi.
    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik.
    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    Whatsapp: +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : Irdi Wati
    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi, jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi.
    Mohon Maaf kalau ada jika ada tersalah kata dan terkasar bahasa dari Irdi Tour Bandung.
    Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  63. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  64. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  65. AULIA BANDUNG TOUR "CITY TOUR" TRANSPORT LIST




    1. TOYOTA AVANZA (6 SEATS) : IDR 400k/day
    (Include : Driver, Parking, Gas)

    2. SUZUKI APV (7 SEATS) : IDR 400k/day
    (Include : Driver, Parking, Gas)

    3. ISUZU ELF (12 SEATS) : IDR 650k/day
    (Include : Driver, Parking, Gas)

    4. ISUZU ELF LONG (17 SEATS) :IDR 850k/day
    (Include : Driver, Parking, Gas)

    5. Toyota Hiace commuter (12 seats) : IDR 850k/day
    (Include : Driver, Parking, Gas)


    *Terms and conditions may apply

    For more information, Hotels, and Tour Package Reservation please contact us at email
    auliabandungtour@gmail.com
    auliabandungtour@yahoo.com

    Whatsapp <--Fast Respond
    +62 818 0202 2000 (Ilham Febryan)

    ReplyDelete
  66. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  67. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  68. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang MELATI TRANS BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. MELATI TRANS Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di melati, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. MELATI TRANS Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang MELATI TRANS mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog
    Izzmatour.blogspot.com
    JOM JOM ke Bandung bersama MELATI TRANS, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan MELATI.... ;-)
    Dijamin MELATI bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +628812248122

    WhatsApp : +628812248122

    Email : izzmamodiz@gmail.com

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata MELATI TRANS yang tidak berkenan.
    MELATI TRANS Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  69. maaf tuan rumah..nak tumpang bagi peringatan pada yang lain-lain..
    Hati-hati memilih supir..saya sudah terkena.. kebanyakkan supir-supir yang tinggalkan no. di blog2 ni kebanyakkannya uruskan melalui whatsapp.. bukan mereka yang bawa..bila ada masalah, pandai2 la setle sendiri.. dua orang yang saya deal tp hasilnya mengecewakan.. deal dgn AHMAD ALIFA (+6281224962533 / +6285294466131).. bila dia tak cukup supir, dia bagi pada TONI (+6285861378323).. apa yang tak bagusnya? bila ada masalah, ALIFA lepas tangan sedangkan kita deal dgn dia.. TONI pula hantar budak dia pd sy yang tak bagus..jangan deal dgn supir2 yang tinggalkan no di blog2.. booking dgn company besar2 seperti HAYUKKA atau dengan HOTEL atau rekemen daripada kawan2.. boleh buka link dibawah dan baca cerita penuh..

    https://www.facebook.com/notes/manjer-arissa/supir-bandung-kurang-ajar-ditinggalkan-tepi-jalan/999324720121210

    ReplyDelete
  70. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
    Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
    KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
    Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * Kereta Taip Daily/14 jam

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    sudah include :
    - transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
    - pick & drop from bandung airport

    OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Farmhouse Lembang
    *Floating Market
    *Kebun Strawberry and tea park (optional)
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Tasik Situ Patenggang (optional)
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

    HOTEL FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - coffee maker
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    * included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
    * included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    * not included entrance fee
    * not included lunch and dinner
    * not included ticket flight and airport tax

    Service insya allah memuaskan
    YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


    Sila Check beberapa TESTIMONI dari tamu di sini TESTIMONI BANDUNG AMANAH

    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
    Email: touramanahbandung@yahoo.com
    phone : +62 88 1205 7848
    whatsapp : +62 838 2178 9103
    Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    bandung-indah.blogspot.com
    instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

    ReplyDelete
  71. Kami di sini untuk memberitahu Anda di besar jasa keuangan kami yang diakui secara global dan asuransi modal. Kami membawa layanan pinjaman ke pintu Anda, dengan manfaat asuransi dan pada tingkat bunga yang terjangkau dari 2%. Layanan kami dibuka untuk pelanggan dari seluruh dunia. Untuk memenuhi syarat untuk kontak pinjaman kami kami melalui e-mail di trust.quiries@yahoo.com untuk informasi lebih lanjut.

    ReplyDelete
  72. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!! 2016 PAKEJ HOTEL & TRANSPORT. Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2
    SESANGAT MURAAAAAAH
    6 orang dikira 230rm/pax sahaja

    included
    hotel sebilik 2 person (hotel kat town,free wifi,area pasar baru,senang pi mana sahaja)
    buffet breakfast
    transport lawatan (petrol,toll,parking,pemandu)

    excluded
    lunch & dinner
    tiket lawatan & flight

    kenapa ANDA harus harus memBELI dengan saya???
    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    ReplyDelete
  73. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2
    SESANGAT MURAAAAAAH
    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

    ● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day

    ● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day

    ● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

    Kereta included :
    ☆ Driver / Supir
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ Daily mineral water

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus

    Jom..arrange your Bandung holiday

    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...