Wednesday, 13 February 2013

Bali Heaven & Jalan Dago

Assalaaaaamualaikum & Gong Xi Fa Cai..~!! 

Ok, sambung cerita cuti-cuti Bandung. Dari Kampung Daun, kita mulakan shopping hari ni kat Bali Heaven di Jalan Pasirkaliki. 

Sebelum ni, aku tak pernah dengar pun nama outlet ni. Tapi supir kitorang beriya-iya kata tempat tu best, jadi kitorang pun setujulah untuk ke situ. Aku tidur dalam perjalanan, so tak berapa sure samada Bali Heaven ni dekat ke jauh. Huhu.

Pandangan mata burung..

Ziqri dah tak suka pandang kamera bila ambil gambar. Hurmmm
Bali Heaven ni memang best. Macam outlet lain, Bali Heaven pun jual pakaian untuk semua lapisan umur. Ada gak barangan ala-ala Bali yang dijual kat sini. Mama Eta shopping beberapa helai baju. Ikutkan hati, nak je dia beli lebih tapi bila fikirkan banyak lagi outlet yang kitorang nak pergi lepas ni, so kenalah control. 

Tapi hakikatnya Bali Heaven memang best, menyebabkan kitorang datang balik ke sini keesokan harinya untuk shopping lagi. Haha. 

Dari Bali Heaven, kita ke Jalan Dago lak.

Aku tak tau apa outlet yang menarik kat Jalan Dago ni sebab takde info sangat pun kat Google Maps. Tapi bila dah sampai, barulah nampak semua outlet yang best ni macam Grande, Jetset, Blossom dan House of Donatello

Pada awalnya, aku langsung tak rancang nak shopping apa-apa kat Bandung ni kecuali blazer. Tapi bila dah pusing-pusing kat Jalan Dago ni, aku tertarik lak tengok baju kerja berjenama yang dijual dari harga serendah RM35. Tak mengancam ke..? So aku belilah. Selain tu, Mama Eta lak beriya-iya suruh aku beli sandal. Nak sweet punya pasal, kitorang sama-sama beli sandal yang design dan warnanya lebih kurang sama. Haha. Tapi memang menarik gak laa design kasut-kasut kat House of Donatello, korang kena pergi tengok tu.

Nampak plastik Grande kat tangan tu pun jadi laa..
Kat depan Jetset..
Ayah paksa, Ziqri nangis. Blossom..
Hasil tangkapan kat House of Donatello..


Ziqri dah start penat dan mengantuk masa kat sini. Hujan pun dah turun. Jadi kitorang pun balik rehat kat hotel sebelum keluar semula untuk dinner. 

Next entry...

2 comments:

  1. kitorg pun baru blk dari bandung last week dari khamis sampai ahad...x bertembung plak kann :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorang pergi 28-31 Januari, lagi awal drpd korang la kan? hehe. sebab tu tak jumpa..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...