Wednesday, 6 February 2013

Anakecil, Jalan Riau & Rumah Mode

Assalaaaamualaikum..~!! 

Dari Resto Karamba, kita ke Anakecil lak untuk shopping pakaian Ziqri..! 

Tengok dari luar pun dah menarik kan..?
Aku tak pasti alamat Anakecil ni tapi kalau rujuk kat resitnya, ini yang ditulis: 

Cimandiri 32 Bandung 
(Belakang Gedung Sate) 

Anakecil ni jual macam-macam barangan anak macam pakaian dan kasut. Kat Anakecil ni gak ada tempat mainan untuk anak-anak. Memandangkan Ziqri bukannya faham erti shopping ni, so aku pun teman dia main gelongsor. Mama Eta sorang-sorang memilih pakaian untuk putera hensemnya. Review yang kitorang baca kat internet, orang tu kata dia beli 50 helai baju pada harga antara RM10 - RM15. Tapi kitorang takde laa borong sampai macam tu sekali. Ada beberapa je yang berkenan di hati.

Tangan Ziqri tu asyik nak 'mengemas' je...
Main gelongsor. weee~!!
Dari Anakecil, kita ke Jalan Riau lak untuk shopping lagi.

Jalan Riau terkenal dengan himpunan Factory Outlet (FO) yang menjual pakaian, kasut dan aksesori untuk semua lapisan umur. Keseluruhannya, kitorang singgah ke 4 FO pada hari tu iaitu Heritage, Terminal Tas, The Oasis dan Secret.

Tak banyak cerita nak ditulis pasal Jalan Riau ni sebab semuanya cerita shopping je. Daripada 4 FO ni, kitorang cuma berbelanja kat Heritage dan The Oasis je. Kitorang tak beli apa-apa kat Terminal Tas dan Secret bukan sebab FO tu tak best, cuma takde barang yang betul-betul berkenan. Seperkara lagi yang korang kena tau, kita kena bayar upah Rp2k (64 sen) kat 'penjaga' parking kat setiap outlet/kedai makan/mana-mana tempat yang kenderaan kita singgah atas 'kesudian' diorang mengawal lalu lintas semasa kenderaan kita masuk dan keluar. Hoho. Tambah bajet.

This is HERITAGE
Banyaknya beg kat Terminal Tas, ce cari Mama Eta
























OASIS - buruk di luar, cantik di dalam
Dari Jalan Riau, kita ke Rumah Mode lak untuk shopping terakhir hari ni..! 

Kedudukan Rumah Mode ni agak jauh sikit dari Jalan Riau. Tapi memandangkan kitorang memang lalu Jalan Setiabudi untuk balik ke hotel, jadi kitorang pun decide untuk singgah. 

Rumah Mode memang famous. Rumah Mode ni gak memang dikenali dengan barangnya yang mahal. Urm, sebenarnya takde laa mahal sangat tapi mungkin mahal sikit je kalau nak dibandingkan dengan outlet lain. Mama Eta shopping sorang-sorang sebab aku dukung Ziqri yang dah tidur kepenatan. 

Selesai shopping, kitorang singgah Eaton yang letaknya dalam kawasan Rumah Mode tu gak, untuk beli dinner. Memandangkan perut masih kenyang sebab lunch lambat dan badan pun dah teramat penat, jadi kitorang tapau roti dan kek je la petang tu.

Ambil gambar sekeping je kat Rumah Mode. Jadi laa.
Malam ni rehat puas-puas sebab esok nak kena keluar awal untuk ke Tangkuban Parahu. Next entry...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...