Thursday, 29 August 2013

5th Check Up, Sah Jedeh Jr!

Assalaaaamualaikum..~!!

Dengan ini disahkan bahawa anak ke-2 kitorang yang dijangka lahir pada 4.1.14, insyaAllah seorang lelaki. So kitorang dah boleh start memerah otak memikirkan nama yang sesuai untuk adik kepada Musyrif Ziqri ni. Hurmmmm, Musyrif Z____ bin Mohd Zaidi..???



Sebelum ke hospital untuk check up kali ke-5 semalam, aku langsung tak terfikir yang kitorang akan dapat tau jantina anak kali ni. Bak kata doktor, kebiasaannya jantina baby hanya lebih jelas ketika usia kandungan dah 24 minggu. Mama Eta baru mengandung 21 minggu 3 hari. Huhu.

Sebenarnya, kitorang sangat bimbang dengan kenaikan berat badan Mama Eta kali ni berbanding berat semasa check up sebelum ni. Yelah musim raya kan, asyik makannnnnnn je. Tapi nasib masih menyebelahi Mama Eta, berat dia naik 1kg je. Yeah, lega! Btw doktor ada bagitau yang kenaikan berat badan mama tak berkadar langsung pun dengan kenaikan berat badan baby dalam kandungan. Boleh jadi berat mama naik banyak tapi berat baby ringan je atau sebaliknya. So tak perlu risau sangat part berat badan ok.

So next check up 4 minggu lagi, 25 September. Sementara tu jom fikir nama anak. Musyrif Z____..???

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...