Tuesday, 5 February 2013

Resto Karamba

Assalaaamualaikum..~!!

Dari Pasar Baru, kita ke Resto Karamba lak untuk lunch pertama kitorang kat Bandung. 

This is KARAMBA
Resto Karamba terletak kat Jalan Sultan Tirtayasa, No. 26. Lokasi ni dekat je dengan Jalan Riau. Kitorang tau kewujudan Resto Karamba ni hasil pembacaan kat internet. Review macam best, tempatnya pun dah dekat dengan area shopping. Tapi sadisnya supir kitorang tak pernah dengar pun nama Resto Karamba ni. Berpusing-pusing mencari tapi finally jumpa gak. 

Resto Karamba menghidangkan masakan Sunda. Kitorang pun blur nak order apa. Bila ditanya macam-macam kat waiter, so kitorang decide untuk order nasi timbel, gurame goreng, ayam bakar, sup ayam, tempe goreng, telur dadar, otak-otak, jus alpukat, jus strawberry dan teh manis panas. 

Sebagai pengajaran daripada pengalaman kitorang, make sure bajet makan korang kena lebih sikit ye. Kitorang bajet RM50 je untuk sekali lunch/dinner. Tapi untuk lunch kat sini, kitorang kena caj Rp274.5k (RM87.84). Adoyai. Harus diingat gak, makan untuk supir pun korang kena tanggung ye. Huhu.

Korang nak makan kat sini..? Ok je kalau nak, sebab lokasinya yang berdekatan dengan factory outlet untuk shopping. Tapi kalau tak nak pergi pun takpe, tak rugi pun. 

Makannnnnnn~!!
Minummmmmmm~!!
Dari Karamba, kita ke Anakecil lak untuk shopping. Next entry...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...