Friday, 11 May 2012

Jatuh Katil Lagi

Assalaaaamualaikum..~!!

Ni post kedua hari ni dalam selang tempoh beberapa minit je. Aku nak berkongsi dengan korang kisah yang baru je terjadi semalam.

JATUH KATIL. Ingat lagi x..? Haha. Bagus2. Sape lagi kan kalau bukan Musyrif Ziqri yang  JATUH KATIL ..!! Adoyai anak ayah, awat lasak sangat ni..? Kesian dia..

Sakit :(((

Bezanya jatuh si Musyrif Ziqri kali ni dengan yang lepas, dia jatuh atas karpet. So kuranglah sikit kesan hentakan. Harapnya macam tu laa.

Ye, kami memang dah belikan baby cot untuk Musyrif Ziqri tapi macam mana masih boleh  JATUH KATIL  lagi ni..? Katil berlubang?? Tidak.. Katil patah?? Tidak.. Musyrif Ziqri  pisat sampai panjat katil?? Tidak..

Sebenarnya Musyrif Ziqri memang tidur dengan nyenyaknya dalam baby cot dia. Cuma bila time tengah2 malam, dia dah start lapar / dahaga, mulalah dia meneriak bagi signal. Maka diangkatlah oleh mamanya keluar dari baby cot dan diletakkan di atas katil kami untuk disusuinya. Menyusu dalam keadaan baring, both Mama & anak pun mengantuk, lalu tertidurlah kedua2 mereka tanpa disedari.

Musyrif Ziqri bila dah dapat tidur atas katil besar, sonoklah dia berguling2, berpusing2, sampailah berlakunya insiden JATUH KATIL lagi. Ouch..!!

Kesian... =/

So hati2 lah ye terutama kepada ibu2 yang menyusukan baby masing2.

Sekian, dah habis. Wassalam..~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...