Thursday, 9 January 2014

Appointment Oftalmologi (Day 49)

Assalaaamualaikum..~!!

Zaeem kembali ke Hospital Putrajaya hari ni untuk rawatan susulan matanya. Actually mata dia ok je. Cuma sebab doktor NICU dah refer Zaeem ke Oftalmologi 3 minggu lepas, maka doktor tu pun terima je laa dan jalankan prosedur macam biasa. So far dah 2 kali Zaeem ke Oftalmologi iaitu pada usia genap 4 minggu dan genap 7 minggu.

Selepas 4 jam menunggu, selesai pun appointment Zaeem hari ni. Kata doktor, semuanya ok. Salur darah sampai ke bahagian yang sepatutnya. Lebih kurang macam tu laa kot maksudnya yang aku faham. Haha. So lepas ni akan check mata lagi lepas usia dia dah setahun.
Zaeem dan Zaeem juga

1 tip baru yang kitorang belajar kat Hospital Putrajaya hari ni adalah untuk tekan butang B masa nak ambil nombor giliran bila bawa baby sebab gilirannya lebih cepat. Ok, akan dipraktikkan pada 21 Januari ni (appointment audiologi).

1 pengajaran lak yang aku dapat daripada lawatan ke hospital sebelum ni dan aku dah perbaiki kali ni adalah untuk meletak kenderaan di tempat yang dibenarkan sahaja. No more parking tepi-tepi jalan. Mahal wo saman Perbadanan Putrajaya, RM150 sebelum diskaun. Gulp..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...