Thursday, 2 May 2013

Mandi Sungai

Assalaaaamualaikum..~!!

Bersempena dengan public holiday semalam, keluarga belah Mama Eta telah berkonvoi sebanyak 4 buah kereta menuju ke Bidor untuk melawat Alang, abang MIL aku yang tak berapa sihat. Konvoi bertolak dari Jenjarom seawal jam 6.30 pagi tapi cuma 3 kereta je yang pergi dulu. Kitorang gerak lewat, jam 7.00 pagi sebab nak menunggu sang putera, Musyrif Ziqri bangun tidur, nak mandikan dia, nak siapkan dia, nak isi perut sikit.

Kitorang sampai rumah Alang kira-kira 2 jam kemudiannya. Ni 1st time Ziqri dan aku sampai sini.

Nak diringkaskan cerita, kat belakang rumah Alang ni ada sungai. Merujuk kepada Google, nama sungai ni adalah Sungai Gedong. Airnya jernih dan sejuk. Ada part yang cetek, ada gak part yang dalam. Tanpa dirancang, kitorang pun bawa Ziqri pergi mandi sungai. Seronok sakan dia!

Woohoo..~!!

Sini cetek, sana dalam







Seni titisan air dari pampers Ziqri yang dah penuh..


Sampai semua orang dah puas mandi dan balik rumah untuk makan tengah hari, Ziqri masih tak nak keluar dari sungai tu. Ziqri menangis-nangis, melalak-lalak, menjerit-jerit bila kitorang dukung dia nak bawa balik rumah.

Sementara tu, ada satu pemandangan menarik kat pekan Bidor.

Oh My Translation..!!


Tu je laa ceritanya :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...