Wednesday, 15 May 2013

Isteriku Mengandung Lagi

Assalaaamualaikum..~!!

Kecoh kat office pagi ni gara-gara Mama Eta tag aku bersama-sama dengan dia kat Hospital Bersalin Razif. Pada sebelah petang, kekecohan semakin menjadi-jadi apabila aku menyerahkan time slip daripada Hospital Bersalin Razif.

Kah kah kah. Jangan pandang rendah pada internet, khususnya FB. Berita hangat memang cepat tersebar. Ya, Mama Eta mengandung..!! Alhamdulillah.

Ini bukan gambar hiasan, ini betul-betul..

Kitorang dah tau berita ni sejak hari Sabtu lepas lagi. Mama Eta buat sendiri ujian urin sebanyak 2 kali dan keputusannya positif. Apa perasaan kitorang..? Tergezut dan bersyukur dimurahkan rezeki.

Ikut perkiraan awal kitorang, baby akan lahir pada 4/1/14, cantik tarikh tu. Kalau ditakdirkan baby lahir lebih awal, let say pada 11/12/13, cantik gak tarikh tu. Tapi harapan kitorang baby lahir pada tahun 2014 supaya beza tahun lahir dengan Ziqri adalah 3 tahun. InsyaAllah.

Nampak bentuk macam bulat yang dalamnya gelapppppp je? Itulah kantung (sac)..

Kitorang ke Hospital Bersalin Razif hari ni sebab Mama Eta bleeding sikit pagi semalam. Bila Dr Razif check, katanya semua ok. Hasil scan tak nampak janin lagi tapi dah boleh nampak kantung (sac). Doktor bagi suntikan Progesterone dan ubat Dydrogesterone untuk menguatkan lapisan uterus Mama Eta. Untuk dapatkan cerita yang lebih detail, boleh baca kat PinkHighHeel.

Next check up, 29 Mei.

4 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...