Monday, 29 July 2013

4th Check Up

Assalaaaaamualaikum..~!!

Kitorang kembali lagi ke Hospital Bersalin Razif untuk check up baby dalam kandungan. Sepatutnya check up semasa usia kandungan 16 minggu tapi masa kitorang pergi hari tu, usia kandungan dah terlajak sikit, tepat-tepat 17 minggu. Huhu. Next appointment akan adjust balik ikut jadual yang sepatutnya.

Berat badan wife turun 1.5kg berbanding masa previous check up. Ini mungkin disebabkan faktor berpuasa. Then keputusan urine test mendapati ada kekotoran sikit aka urine infection. Tapi bila jumpa doktor, dia tak tegur pape pun. Semuanya acceptable :)

Doktor bagi soalan cepu emas kat kitorang sebelum scan perut Mama Eta. Dia tanya samada kitorang nak tau jantina anak sekarang atau tidak. Haha. For sure laa kitorang nak tau. Maka berdebar-debar laa kitorang semasa doktor scan tu.

Doktor scan serapi-rapinya dari pelbagai sudut untuk check keadaan baby. Kepala, paha, tulang belakang, degupan jantung, uri, air ketuban, semuanya perfect. Then saat yang dinanti-nantikan tiba. JANTINA!!!!!



Sayangnya tak nampak lagi daaaa.. Haha

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...