Wednesday, 21 November 2012

Lasagna Tersedap Kat Mangiamo Cafe..?

Assalaaaamualaikum..~!!

Banyak pulak cerita pasal makan kali ni.

Kali ni aku nak kongsi dengan korang pasal makan-makan kat Mangiamo Cafe. Kafe ni terletak kat dalam Taman Ekuestrian Putrajaya, berdekatan dengan PICC. Jalan masuk ke Taman Ekuestrian ni agak tak berapa ok, nampak macam jalan mati je. Padahal tu laa satu-satunya jalan masuk dia. Huhu.

Aku tau kewujudan kafe ni daripada sedare. Katanya Mangiamo Cafe ni biasa je, cuma nak pergi sebab tak pernah masuk jalan-jalan kat Taman Ekuestrian. Haha. Apa punya reason daa. So aku pun bawak laa Mama Eta & Ziqri jalan-jalan cari mamam.

Niat di hati masa nak ke sana tu untuk dinner. So kami pun pergi makan dalam kol 630 ptg. Ada 2 pilihan tempat duduk samada kat dalam atau luar. Kami pilih duduk kat luar sebab kononnya nak lebih dekat dengan nature. Cet. Tapi memandangkan waktu tu dah nak dekat maghrib, tetiba lak banyak nyamuk muncul menyerang. Tergaru-garu Ziqri & aku. Mama Eta je yang steady. So next time kalau nak makan kat situ time dekat-dekat Maghrib, baik makan kat dalam.

Kami order appertizer - Mini Chicken Murtabak (RM6.60), main course - Lasagne With Light Spices Tomato Sauce (RM17), snack - Potato Wedges (RM5), dessert - ABC (RM6), drinks - Pineapple Spritzer (RM6.50) & Mangiamo Cooler (RM7.50). Then kena tambah lagi 10% service charge. Pada aku harga dia agak mahal tapi berbaloi sebab saiz hidangannya semua besar punya..!!

Mini Chicken Murtabak
Lasagne With Light Spices Tomato Sauce
Potato Wedges
ABC
Pineapple Spritzer (R) & Mangiamo Cooler (L)
Dalam semua hidangan yang kami makan, Lasagna tu paling sedap rasanya. Habis licin 1 pinggan. Lupa terus diet. Ni betul punya cheat day. Haha. Sepanjang hayat aku, rasanya Lasagna yang mak Bob (member) buat paling sedap tapi yang ni pun rasanya setanding. Pergh..!!

Mama Eta cakap next time kalau nak makan kat Mangiamo Cafe lagi, order Lasagna, dessert buah-buahan untuk Ziqri & air je pun dah cukup kot. Sesuai untuk kami yang tengah kawal pengambilan kalori ni. Hehe.

Kepada sesiapa yang berminat nak makan kat Mangiamo Cafe, boleh dapatkan info lanjut kat FB Taman Ekuestrian Putrajaya. Dalam tu ada laa peta, menu & gambar-gambar makanan untuk pertimbangan korang. Haha.

Sekian. Jangan lupa baca Bismillah ye..!!

1 comment:

  1. Terliur baca post ni. Teringin lasagna mangiamo cafe!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...