Thursday, 6 March 2014

Assalamualaikum

Hurm... Ambil bulu ayam, sapu-sapu sikit kat blog ni yang dah agak berhabuk :) Lama benor aku dah tak menulis. Bukannya tiada idea. Adakalanya ilham tu datang tapi peluang nak menulis yang tak kesampaian. Kadang-kadang tu datang rasa malas dan ada masanya rasa mengantuk jadi penghalang. Macam-macam hal.

Nak rewind apa yang berlaku sejak tarikh post terakhir - 23 Januari.

29 Januari 2014, genap 3 tahun kitorang berkahwin. Tiada sambutan yang terlalu istimewa. Rancangan surprise yang last minute. Apa yang penting, ikhlas kan ;) Happy 3rd anniversary syg.

Musyrif Zaeem balik kampung kat Rembau dan Masjid Tanah buat pertama kalinya pada 31 Januari. Tapi mood Zaeem tak berapa ok dan asyik menangis je. Next time kita balik kampung lagi kena jadi good boy ok!

Anak sepupu Mama Eta berkahwin dan riuh-rendah laa kawasan kejiranan rumah MIL dengan macam-macam aktiviti pada 8 & 9 Februari. Masa kenduri macam ni, aku cuma reti menolong basuh pinggan mangkuk je. Wife jaga baby. Ziqri yang paling enjoy - bermain.




Zaeem dah mula diajar menyusu menggunakan botol sejak 17 Februari, kira-kira 2 minggu sebelum Mama Eta mula bekerja semula. Muka Zaeem macam tak puas hati je. Haha. Syukur anak ayah ni pandai dan 'cepat belajar'.





Pada 22 Februari, kitorang sekeluarga ke Kulai, Johor untuk melawat ..... Aku patut sebut melawat Alia ke melawat anak dia yang baru lahir ek? Haha. Tak kisah laa melawat siapa pun. Otw balik ke Jenjarom, sempat lagi singgah JPO jap dan pada sebelah malam ada kenduri arwah Abang Ude.

26 Februari, mama & ayah keluar dating jap ala-ala newlywed :p
21 Februari, Zaeem genap 3 bulan manakala 5 Mac, Ziqri genap 30 bulan. Sayang hero-hero ayah ni ;)




Tiada caption khusus untuk gambar kat atas. Tapi saje nak upload sebab keajaiban gambar tu yang pasti membuatkan kita tersenyum :)

Semoga aku akan lebih kerap menulis selepas ni.
Wassalam.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...