Thursday, 20 March 2014

100 Doraemon Secret Gadgets Expo

Assalaaamualaikum..~!!

Aku dapat ilham untuk bawa famili ke ekspo Doraemon ni selepas tengok gambar sahabat kat Facebook yang dah pergi ke sana. Macam best je. Aku bukanlah peminat tegar Doraemon. Tapi aku ada koleksi komik Doraemon yang aku kumpul sejak lebih 20 tahun lalu. Ziqri lak baru-baru ni je mula menunjukkan minat kat kartun Doraemon. Adalah beberapa episod cerita Doraemon yang aku dah download kat iPad untuk tontonan dia.

Ok berbalik kepada kisah ekspo ni. Kitorang sekeluarga ke Viva Home Shopping Mall pada 15 Mac 2014 (Sabtu). Ini kali pertama aku ke sini dan ye aku sesat. Haha. Tiket masuk agak mahal, RM25 seorang. Percuma untuk kanak-kanak 3 tahun ke bawah dan warga emas 60 tahun ke atas. Memetik review ada seorang blogger tu, katanya meskipun tiket mahal, kegumbiraan pada wajah anak-anak tu jauh lebih bernilai. Untuk kes kitorang ni, kegumbiraan bukan je pada wajah Ziqri, malah aku pun sama kot ;) Tengok je laa gambar-gambar ni.


Ekspo Doraemon ni akan tamat pada 23 Mac ni. Nasib baik kitorang tak miss. Huhu.

Sayonara Doraemon~!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...