Monday, 4 November 2013

Ini Kisah Kami Semua..~!!

Assalaaaamualaikum..~!!

Aku sekarang berada kat rumah MIL tanpa Mama Eta dan Ziqri di sisi pada masa ni. Aku ambil cuti rehat tapi takde laa berehat sangat pun sebab banyak urusan nak kena buat hari ni - hantar Mama Eta kerja, update info dalam geran kereta kat JPJ Bangi, beli lunch kat KFC, ambil dan hantar Mama Eta waktu lunch hour, tukar kad ATM kat Maybank Banting (tapi tak boleh buat sebab ramai orang), masukkan duit dalam Tabung Haji serta update buku dan bayar kompaun parking (terbang RM15). Ziqri lak tinggal dengan nenek kat Bangi sementara ayah nak selesaikan semua urusan ni. Tunggu ayah dengan mama balik kejap je lagi ye.

Ok ke mana hala tuju aku nak menulis ni. Sampai sekarang pun masih takde objektif dan ruang tajuk post pun tengah kosong lagi ni...Layan dulu gambar-gambar ni :p

Aktiviti layan Ziqri kat taman mainan kat rumah nenek

Yang atas tu stereng. Yang bawah tu perut.
Check up baby.. 24 Oktober lepas kitorang ke Hospital Bersalin Razif untuk check up kandungan. Baby masih dalam keadaan songsang untuk kali ketiga berturut-turut dah ni. Not good, not good sebab baby dah terlalu selesa dalam keadaan macam tu, kena operate laa jawabnya. Di samping tu, doktor ada gak tegur pasal kenaikan berat badan Mama Eta. Not good, not good.. Jumpa lagi 2 minggu.


Pada 26 Oktober, kitorang pergi Majlis Hi Tea Farmasi Pejabat Kesihatan Daerah Kuala Langat. Majlis dibuat kat Hotel Premiere, Klang. Ok laa meriah dan macam-macam pengisian. Something yang hampeh berlaku kat aku hari tu. Aku pergi dengan berselipar je sebab aku yakin ada kasut dalam kereta. Padahal kasut tu dalam kereta lagi satu. Akibatnya, berpusing-pusinglah cari kedai kasut dan nasib baik jumpa Bata, dapatlah kasut RM50. Huhu.


Antara persiapan nak sambut kelahiran baby baru adalah membasuh baju baby. So, inilah hasil kerja kitorang 28 Oktober lepas.
29 Oktober, genap 2 tahun 9 bulan aka 33 bulan kitorang berkahwin. Happy anniversary syg! Tak celebrate pun. Sekadar pergi penuhi keinginan Mama Eta makan nasi kat kedai tomyam berdekatan rumah. Best wo!

Sekian, jumpa lagi entah bila lagi. Wassalam.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...