Monday, 15 April 2013

Mee Tarik Warisan Asli

Assalaaaamualaikum..~!!

Entri kali ni aku nak berkongsi dengan korang pasal Restoran Mee Tarik Warisan Asli, tempat kitorang sekeluarga lunch kelmarin. Restoran ni terletak kat Jalan Tasik Utama 3, Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi.

Pertama kali aku tau kewujudan restoran ni adalah melalui kawan sepejabat. Katanya restoran ni pernah muncul dalam rancangan JJCM. Selepas digoogle-google, ramai gak blogger yang dah pernah buat review pasal restoran ni. So tak perlulah aku nak bercerita lagi pasal ownernya yang asal dari China, beragama Islam, rupa restorannya yang bagaimana dan sebagainya.

Kebanyakan blogger juga ada upload gambar menu makanan restoran ni. Tapi memandangkan aku agak susah nak membacanya dan kemungkinan korang pun mengalami masalah yang sama, jadi biarlah aku merajinkan diri untuk menyalin semula menu-menu yang terdapat kat Restoran Mee Tarik Warisan Asli ni :)

101 Scallion Noodles RM7.00
102 Mustard Beef Noodles RM7.00
103 Egg Laman RM6.00
104 Beef Laman RM6.00
105 Beef Fry Dough RM8.00
106 Sliced Noodles RM6.00
107 Beef Cold Noodles RM7.00
108 Vegetable Laman RM6.00
109 Xin Jiang Dry Noodles RM9.00
110 Fried Sliced Noodles RM7.00
111 Beef Fry Laman RM7.00
112 Lamb Noodles RM8.00
113 Dry Noodles RM7.00
114 Beef Noodles RM8.00
115 Fried Bean Sauce Noodles RM7.00

201 Egg Fried Rice RM5.00
202 Braised Beef Rice RM7.00
203 Onion Fry Meat Rice RM6.00
204 Beef Fry Rice RM6.00
205 Mushroom Fry Meat Rice RM7.00
206 Chinese Cabbage Rice RM6.00
207 Green Peppers Fry Meat Rice RM6.00
208 Green Pepper Potato Rice RM6.00
209 Tomato Fry Egg Rice RM6.00
210 Garlic Meat Rice RM7.00
211 Mutton Rice RM8.00
212 Braised Chicken Rice RM7.00
213 Potato Beef Rice RM7.00
214 Squash Rice RM6.00
215 Onion Lamb Rice RM8.00

301 Beef with Mix of Sliced Vege RM8.00
302 Garlic Fry Beef RM12.00
303 Cabbage Spicy & Sour RM8.00
304 "Grasping" Lamb RM36.00
305 "Zi Ran" Mutton RM20.00
306 Onion Fry Beef RM9.00
307 Fried Mushroom with Beef RM15.00
308 Green Pepper Sliced Potato RM8.00
309 Toothpick Lamb RM24.00
311 Beef Meehoon Soup RM8.00
312 Potato with Roasted Beef RM15.00
313 Tomato Egg Soup RM6.00
314 Squash Meat RM9.00
315 Special Braised Lamb RM45.00
316 Cold Beef RM20.00
317 Braised Chicken RM15.00
318 Special Spicy Beef RM22.00
319 Fried Egg with Tomato RM8.00
320 Fried Green Pepper with Beef RM9.00
321 Braised Beef RM22.00
322 Onion Beef RM22.00

401 Mushrooms Meat with Noodles RM8.00
402 Garlic Noodles RM8.00
403 Green Pepper Potatoes Noodles RM7.00
404 Potato Beef Noodles RM8.00
405 Lamb Noodles RM10.00
406 Tomato Egg Noodles RM7.00
407 Braised Beef Noodles RM10.00
408 Chinese Cabbage Noodles RM7.00
409 Green Peppers Meat Noodles RM8.00
410 Scallion Meat Noodles RM8.00
411 Mustard Beef Noodles RM8.00
412 Bean Beef Noodles RM8.00
413 Onion Beef Noodles RM8.00
414 Fungus Noodles with Meat RM8.00
415 Braised Chicken Noodles RM8.00

501 Big 'Grasping' Lamb RM56.00
502 Xin Jiang Chicken RM36.00

* tulisan yang BOLD bermaksud gambar makanan tu bersaiz besar dalam buku menu;
special dan sedap laa tu kot.

Woah, panjang gila senarai makanan..! Tak larat nak sambung menu minuman. Kira harga minuman macam biasa-biasa je laa ok :p Sekarang korang layankan pula gambar-gambar makanan dan minuman yang kitorang dah order.

311 - Beef Meehoon Soup
414 - Fungus Noodles with Meat
Lupa - nanti aku update :p
201 - Egg Fried Rice
 (L-R) China Ba Bao Tea, Sirap Limau & Nestlow
Kelebihan restoran ni adalah pada mee dia. So kalau datang sini, lebih baik korang order mee, bukannya meehoon atau nasi. Hehe. Sekadar berkongsi, emak gagal menghabiskan meehoon sebab tekaknya tak boleh nak terima. Katanya rasa meehoon dia macam plastik :p

Overall, makan kat sini ok laa. Nak kata terlalu sedap sampai bersungguh-sungguh nak datang makan kat sini lagi next time tu takde laa. Tapi kalau korang bercadang nak rasa makanan baru, sesuailah ke Restoran Mee Tarik Warisan Asli.

Akhir kata, marilah kita makan untuk hidup! Wassalam.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...