Monday, 10 September 2012

Red: My Autobiography

Assalaaaaamualaikum..~!!

Aku nak berkongsi dengan korang mengenai satu buku yang aku baru beli & dah habis baca ni. Red: My Autobiography menceritakan kisah seronok & sadis Gary Neville (bekas pemain bola sepak kelab Manchester United) dari kecil sampailah dia bersara. Buku ni diterbitkan pada tahun 2011, jadi cerita dia masih dikira up to date. Pada pandangan aku, buku ni memang best & wajib dibaca oleh korang yang minat membaca + minat bola sepak, tak kira laa korang sokong MU ke tidak. 


Membaca buku autobiografi / biografi pemain bola sepak dah jadi hobi baru aku sekarang. Sebenarnya aku lagi suka autobiografi daripada biografi sebab bila si empunya badan tu yang tulis sendiri kisah dia, baru ada feel. 

Kat bawah ni aku senaraikan antara koleksi buku autobiografi / biografi pemain bola sepak yang ada dalam rak buku aku kat rumah. Mana laa tau kan kalau korang nak pinjam atau nak dapatkan review dan sebagainya. Jangan segan silu untuk tanya :p

  • Rio: My Story (Rio Ferdinand, 2006)
  • Wayne Rooney: The Way It Is (Wayne Rooney, 2007)
  • Giggs: The Autobiography (Ryan Giggs, 2007)
  • Gerrard: My Autobiography (Steven Gerrard, 2007)
  • Carra: My Autobiography (Jamie Carragher, 2009)
  • Messi: The Inside Story of the Boy who Became Legend (Luca Caioli, 2010)
  • Torres: El Nino: My Story (Fernando Torres, 2010)

Nadi Ilmu Amalan Membaca
Sekian, wassalam.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...