Saturday, 23 June 2012

Majlis Send Off KSN

Assalaaaaamualaikum...~!!

Weekend adalah masa untuk meng'update' blog :p

Kita mulakan dengan kisah Majlis Send Off YBhg. Tan Sri Mohd. Sidek bin Haji Hassan, Ketua Setiausaha Negara (KSN).

Semalam adalah hari terakhir beliau bertugas sebagai KSN setelah menyandang jawatan tertinggi dalam perkhidmatan awam ni selama hampir enam tahun (sejak bulan September 2006). Jawatan KSN selepas ini akan diambil alih oleh YBhg. Datuk Seri Dr. Ali Hamsa.

So sebagai tanda penghargaan kepada jasa dan sumbangan YBhg. Tan Sri, Kementerian aku dikehendaki menghantar 50 orang ke majlis ni (rasanya semua Kementerian pun terima arahan yang sama). Bukan majlis apa pun, sekadar melambai dan bersalaman je masa KSN nak balik rumah. Hurm, rasanya xperlu kot nak mewajibkan hantar ramai penjawat awam ke majlis sebegini sebab sebenarnya ramai penjawat awam sendiri yang akan datang dengan seikhlas hatinya untuk bubbye tokoh seperti Tan Sri. Cukuplah sekadar jemputan kan. Just my 2 cents. Tapi xpe la, yang penting semua pun OK!

Ni beberapa keping gambar yang sempat aku snap untuk aku share dengan korang.

Nampak KSN..?

Nampak x..?

Xnampak lagi..?

Tu dia, yang pakai Baju Melayu warna merah..!

Bubbye..~!!

YBhg. Tan Sri ada meninggalkan amanat kepada semua penjawat awam. Kalau berminat, bolehlah baca kat SINI.

SAYA YANG MENURUT PERINTAH
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA

Sekian, wassalam.

1 comment:

  1. wuahh ramainya org!! tata, tan sri!! pjg umur jumpa lagi! :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...