Friday, 6 July 2012

Boling Catalyst

Assalaaaaamualaikum..~!!

Semalam, 5 Julai 2012 (Khamis), aku & sepuluh kawan2 Catalyst main boling kat ARL Power Bowl Alamanda, Putrajaya. Catalyst ni nama Sidang aku masa Kursus DPA dulu (C for Catalyst). Saje je organise untuk mengeratkan tali silaturrahim :p Barulah sesuai dengan moto Catalyst, it's not a group, it's a bond.


Game dijangka mula pada pukul 6 petang. Berdasarkan event yang aku create kat Fesbuk, patut ada 10 orang yang dah meng'confirm'kan diri untuk datang. Tapi sampai pukul 6 petang, baru 3 orang je yang sampai - aku, Hazwani Raja Mohd & Wan Zafirah Hanim. Haha. Cekewa, meskipun telah dapat dijangka.

Tak lama lepas tu, muncullah Mohammad Hafiz Mohd Shafiai, Dhom Raiful & Mohd Hafizs Khar. So kira2 dalam pukul 6.20 petang, game pun bermula. 2 lane, 6 pemain.

Tengah seronok2 main, Faridz Radzi lak muncul dan disusuli oleh Muchacha Azraa, Sarah Isa & Zaim Kira. Eloklah tu, buka satu lane lagi untuk 4 orang bermain. Xsempat nak borak panjang sangat dengan 4 orang ni sebab kitorang xde main cross lane dengan korang. Haha. Zaim pun dah gerak balik xlama lepas tu sebab nak g beli pampers anak katanya. Huh..? Haha.

Last sekali, sampai pun Khairee Shahdila. After kitorang berenam yang terawal ni habis main Game 1, baru laa Khairee join menyelit sekali. Satu game pun cukup laa.

11 anak muda yang mencipta sejarah. Haha. (termasuk photographer)

Hafizs puasa sunat semalam, so dia pun berbuka sambil main boling. Ada sesuatu yang buat aku tertarik semasa masuk waktu Maghrib. Azan berkumandang, semua orang pun dengar. Boleh jadi radio / pusat boling yang mainkan / apa2 je laa. Masa azan tu, semua orang yang ada kat situ stop main. Duduk diam2 kat tempat masing2. Wah, 1st time aku menemui keadaan macam ni..! Bagus2. Alhamdulillah :)

Game habis agak lewat, almost pukul 8 malam. Tu pun sebenarnya lane Faridz, Azraa & Sarah baru masuk Game 2. Macam mana laa xlama kitorang semua main, dah lane kat Alamanda ni asyik bermasalah je. Pin xturun, pin xcukup, pin berterabur, bola yang dah baling xmuncul2 balik. Teruk.

After game, aku terus pecut balik Jenjarom. Agak rushing gak. Sorry kawan2. Kesian isteri kat rumah menunggu nak dinner sama2.

Tu je laa kisah kali ni. Sape menang, sape kalah tu xpenting. Apa yang penting, ikatan Catalyst tu berkekalan sampai bila2. Kepada yang xberpeluang join semalam, insyaAllah boleh join untuk next event akan datang.

Sekian.

1 comment:

  1. tahniah sbb berjaya menganjurkan aktiviti boling ni! :) sorry tak dapat nak attend. next time if berkesempatan insyaAllah akan join ok!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...